2024. április 25. csütörtök

2017. december 23., szombat 11:37

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 23., szombat (OS) - A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány a környezetbarát karácsony pártján áll. Ezért a vágott vagy cserepes (földlabdás) fenyőt javasolja karácsonyfának.

A JÖN Alapítvány közösségi média eszközeinek használatával decemberben egy nem reprezentatív felmérés alkalmával a lakosságot kérdezte meg, hogy az élő fenyőt vagy a műfenyőt választják karácsonyfájuknak.

A többség a vágott fenyőt részesíti előnyben, ami külön öröm számunkra, hiszen több tanulmány is bizonyítja a műfenyő sokkal károsabb a környezetre, mint a vágott fenyő.

A műfenyők túlnyomó többsége PVC-ből készül és főként import termék.

A vágott fenyők döntő hányada Magyarországon éppen erre az alkalomra termesztett fenyőfák. Előnye, hogy termesztés során oxigén kerül a levegőbe, illetve munkát és megélhetést biztosít a termesztőjének. Továbbá a fenyőfa 100%-ig környezetbarát és komposztálható, ellentétben a műfenyővel, aminek az újra hasznosítása is nehézkes.

A JÖN Alapítvány az ünnepre ezért a vágott, de kimondottan a cserepes (földlabdás) fenyőket javasolja karácsonyfának.

Mindenkinek boldog karácsonyt kívánunk!
     Kiadó: Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány