OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 23., szombat 16:54

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. december 23., szombat (OS) - Megtorlás helyett tanszabadságot és egyenlőséget az iskolákban!

    Adventi "ajándék" gyanánt egy pécsi, a Református Egyház fenntartásában működő iskola szakácsát – egy ötgyerekes családapát – elbocsátottak, miután felszólalt egy helyi tüntetésen. A Párbeszéd azért küzd, hogy az újévben már minden magyar iskolában érvényesüljenek az alkotmányos alapjogok: sem a társadalmi háttere, sem a véleménye miatt ne szenvedhessen kárt vagy hátrányt senki. Az egyházi iskolákra is ugyanazoknak a törvények vonatkoznak.

A pécsi református gimnázium szakácsaként dolgozott P. Horváth Tamás író. Egyik napról a másikra elbocsátották, miután beszédet mondott a civilek védelmében tartott tüntetésen. Az iskola igazgatója korábban Hoppál Péter volt, aki most a civilek elleni támadást vezényli a Fidesz részéről Baranyában.

A Párbeszéd azért küzd, hogy senkit ne érhessen joghátrány szabad véleménynyilvánítása miatt és minden gyerek kapja meg az esélyt a továbbtanulásra, társadalmi háttértől függetlenül. Az államosított iskolákat visszaadjuk a helyi közösségeknek és a jövő tavaszi kormányváltás után az állami, illetve önkormányzati iskolákba járó tanulók után ugyanannyi állami támogatás fog járni, mint az egyházi iskolákba járók után. De mindenekelőtt igazságot szolgáltatunk mindazoknak, akiket a NER meghurcolt!

Dr. Erőss Gábor, elnökségi tag, szakpolitikus
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.