OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 11. kedd
Ismertető


2017. december 26., kedd 16:04

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2017. december 26., kedd (OS) - Erzsébet a magyarok királynéja  - Szentegyházi Gyermekfilharmónia

    Karácsony előtt Budapesten a Szent István Bazilikában nagy sikerrel lépett fel a Szentegyházi Gyermekfilharmónia.  A fúvósokból és vonósokból álló zenekart és a kórust Haáz Sándor tanár alapította az erdélyi, Hargita megyei Szentegyháza és a környékbeli falvakban Kápolnásfalun, Lövétén és Szentkeresztbányán lévő iskola diákjaiból. A teljesen megtelt Szent István Bazilikában, a fantasztikus hangversenyen több mint kétezer látogató csodálta meg a kiváló székelyföldi gyermekegyüttes fellépését. A következő napi bajorországi, Passauban /boldog Gizella első magyar királyné síremlékénél/ történő előadás helyszínére utazó Szentegyházi Gyermekfilharmónia kórusának és zenekarának a Magyar – Osztrák - Bajor Társaság képviselői ajándékba adták társaságuk zászlóit, valamint magyar és bajor zászlókat.
Karácsony napján az 1837. december 24-én a bajorországi Münchenben /180 éve/ született  Wittelsbach Erzsébet  bajor hercegnőre, a magyarok királynéjára emlékeztek az Erzsébet híd melletti budai "Sisi" szobornál. A megemlékezésen koszorút helyeztek el a magyarokat és Magyarországot szerető uralkodó királyné szobránál, a Magyar - Osztrák - Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság tagjai.

     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.