OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 12. szerda
Ismertető


2017. december 27., szerda 15:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 27., szerda (OS) - DK: Orbán határon túliaknak küldött levele a valódi "tiltott pártfinanszírozás"

    Az RTL Klub szerint a kormány 204 millió forintból küld levelet a határon túli magyaroknak Orbán Viktor nevében. A Fidesz az ünnepek alatt is mindent megtesz a magyarok megosztásáért: Orbán a magyar adófizetők pénzéből kampányol olyan kettős állampolgárok szavazataiért, akik soha nem éltek itt, soha nem fizettek itt adót és nem is viselik a döntésük következményét. A kampányt továbbra is a magyarok fizetik a Fidesz helyett.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány határon túli szavazatvásárlásra használja az ország vagyonát. Elfogadhatatlan és erkölcstelen, hogy amíg az ellenzéki pártokat mondvacsinált okokból bünteti az ÁSZ "tiltott pártfinanszírozás" címén, addig a Fidesz a magyarok adójából kampányol olyan kettős állampolgároknak, akik sem eddig, sem ezután nem fognak Magyarországon adót fizetni, mégis beleszólhatnak az ország sorsába. A DK folytatja az aláírásgyűjtést azért, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt itt. A Fidesznek a kormányváltás után pedig minden egyes forinttal el kell majd számolnia, amit határon túli szavazatvásárlásra költött a magyar adófizetők pénzéből.

Gréczy Zsolt
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.