2018. október 17. szerda

2017. december 27., szerda 16:04

Az Európai Alternatíva Párt közleménye
    Budapest, 2017. december 27., szerda (OS) - A külföldön élő magyarokat tömörítő Európai Alternatíva Párt a választások tisztasága érdekében követeli, hogy ugyanúgy, mint a miniszterelnök, az ellenzék is szólhasson az egymillió határon túli magyar szavazóhoz.

A választások tisztaságát súlyosan veszélyezteti, hogy egyedül a kormány szólhat az immár messze legnagyobb magyar szavazókörzetté nőtt határon túli magyar közösséghez.

Emlékeztetni szeretnénk a közvéleményt, hogy ez a szavazókörzet ma Magyarország messze legnépesebb szavazó körzetévé vált, a maga 1 millió szavazójával, hiszen egy átlagos magyar szavazó körzet 50-60 ezer főt jelent.

Tarthatatlan, hogy rövid időn belül immár másodjára kampánylevelet küld a miniszterelnök a legnagyobb szavazókörzet tagjainak, amíg ez a lehetőség törvényileg tiltott a többi magyar párt részére. Ezért követeljük az azonnali törvénymódosítást mely lehetővé teszi és egyenlő feltételeket biztosít a legnagyobb magyar szavazókörzet megszólítására.

Emiatt az Európai Alternatíva Párt felszólítja az összes demokráciát és a demokratikus értékrendet fontosnak tartó magyar politikai pártot, és különösképp a Jobbikot, mint a legjelentősebb magyar ellenzéki pártot, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz és kezdeményezzenek olyan törvénymódosítást, ami lehetővé teszi a változást.

Az Európai Alternatíva Párt ez ügyben megkereste az összes parlamenti képviselettel rendelkező és a jelentősebb parlamenten kívüli pártokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz.

Kiadó: Európai Alternatíva Párt