2024. április 25. csütörtök

2017. december 27., szerda 21:18

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet közleménye
    Budapest, 2017. december 27., szerda (OS) - Kétszer annyi résztvevő, háromszoros adomány! | Jótékonysági vadászatot tartottak december 27-én Kápolnásnyéken. Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezete immáron 5. alkalommal rendezte meg az így már hagyományosnak mondható eseményt.

A karitatív akció célja az volt, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán működő Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány – a vádászok összefogásának eredményeképpen – 1 db non-invazív lélegeztetőgépet szerezhessen be, amelynek értéke hárommillió forint.

A vadászaton, amely idén első alkalommal három helyszínen zajlott, minden eddiginél többen vettek részt. A 116 vadász 13 megyéből érkezett, nem túlzás tehát országos eseményről beszélni. Az adomány mértéke a tavalyinak pont a háromszorosa. A kezdeményezés elindítása óta eltelt négy évben az adományokból vásárolt orvosi eszközök a kórház tájékoztatása szerint 3130 gyermek gyógyulásához járultak hozzá.

A jótékonysági vadászat fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke volt.

Kiadó: Országos Magyar Vadászati Védegylet