OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 28., csütörtök 10:24

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) - Az Állami Számvevőszék 2017-ben is betöltötte az Alaptörvényben meghatározott közpénzügyi garantőr szerepét. Az ÁSZ ellenőrzései 2017-re hatékonyabbá, jelentései hatásosabbá váltak, melynek következtében az ellenőrzöttek is eredményesebben javították ki a feltárt szabálytanságokat. Ezt mutatják a számok is: idén az ÁSZ 251 jelentést hozott nyilvánosságra, mellyel gyakorlatilag minden munkanapra jutott egy új jelentés. Az ÁSZ jelentéseiben összesen 1337 intézkedést igénylő javaslatot fogalmazott meg az ellenőrzötteknek, 61 utóellenőrzése keretében pedig közel 700 intézkedési tervben meghatározott feladat végrehajtását értékelte, és mintegy 250 esetben tett jelzést különböző hatóságok felé.

    Az ÁSZ az államháztartás alrendszereiben és azokon kívül 2017-ben is őrködött a közpénzek felhasználása és a közvagyon kezelése felett, idén eleget tett a törvényekben meghatározott ellenőrzési kötelezettségeinek. Véleményével támogatta a 2018. évi központi költségvetés megalkotását, valamint elvégezte a 2016. évi zárszámadás ellenőrzését, makrogazdasági elemzéseivel támogatta az Országgyűlést és a Költségvetési Tanács munkáját. Az ÁSZ idén is elvégezte az állami vagyongazdálkodás ellenőrzését, illetve utóellenőrzését is.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.