OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 28., csütörtök 10:24

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) -

    Az ÁSZ 2017-ben ellenőrizte az államháztartás információs rendszere, valamint a hivatalos statisztikai szolgálat működését, az adatvédelem hazai keretrendszerének és adatnyilvántartásainak kialakítását, működését, illetve az uniós kutatás-fejlesztési és innovációs támogatások felhasználásának megfelelőségét. Az ÁSZ idén befejezte a parlagfű elleni védekezés és a kéményseprő-ipari szolgáltatás rendszerének ellenőrzését, továbbá elvégezte a gyermekvédelmi rendszer eredményességének ellenőrzését is.
Az ÁSZ 2017-ben is közpénzügyi és társadalmi szempontból fontos területeken, intézményeknél végzett ellenőrzéseket. Így idén is ellenőrzött a Magyar Nemzeti Banknál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, a Magyar Államkincstárnál, továbbá a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál. Újabb két köztestület – a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magyar Állatorvosi Kamara – ellenőrzése zárult le, továbbá nagyszámban ellenőrzött az ÁSZ idén állami tulajdonú gazdasági társaságokat; összesen 51 állami vállalat ellenőrzése fejeződött be 2017-ben. Az ÁSZ nagy hangsúlyt helyezett az önkormányzatok és gazdasági társaságaik ellenőrzésére is; idén 124 jelentés érintett önkormányzatokat. A számvevők elvégezték 38, a korábbi években már ellenőrzött önkormányzat utóellenőrzését, 28 jelentés az önkormányzatok befektetési tevékenységét, hét pedig adósságrendezési eljárásaik szabályosságát értékelte.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.