OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. december 28., csütörtök 10:25

Az Állami Számvevőszék közleménye (5. rész)
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) -

    Az ÁSZ idén is aktívan támogatta az Országgyűlés törvényalkotó tevékenységét, ellenőrzési tapasztalatai, felvetései számos jogszabályban hasznosultak. Az Országgyűlés határozatainak megfelelve az ÁSZ számos területen kifejtette tevékenységét. Ebbe a körbe tartozik a megelőzésen alapuló korrupció elleni fellépés, az integritás kultúrájának terjesztése a magyar közszférában és nemzetközi szinten egyaránt. Az ÁSZ elkötelezte magát az állammenedzsment fejlesztése mellett, amelynek egyik eszköze a közpénzügyi vezetőképzés alapjainak lefektetése és gyakorlati megindítása volt 2017-ben. Elsőként múzeumvezetőknek szervezett vezetőképző programot, és jövőre újabb közpénzügyi területeket, intézménycsoportokat von be etikus közpénzügyi vezetőképző programjába. Mindemellett az ÁSZ idén is aktív szereplője volt a magyar lakosság (köz)pénzügyi tudatosságát fejlesztő kezdeményezéseknek, hozzájárult az idén elfogadott nemzeti stratégia megalkotásához.
A tudásmegosztás jegyében a Számvevőszék 2017-ben is számos hazai és nemzetközi rendezvénynek volt házigazdája, vezetői, szakértői több tucat rangos eseményen, konferencián, munkacsoportban osztották meg a számvevőszéki tapasztalatokat. Az ÁSZ idén is nagy hangsúlyt helyezett a folyamatos társadalmi tájékoztatásra, az intézményi átláthatóságra. Munkájáról a magyar nyelvű médiában több mint 6000 hír, hivatkozás jelent meg, továbbá a hírportálján kiadott 2000 cikkel, tájékoztatással biztosította tevékenységének átláthatóságát.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.