OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 22. hétfő
Ismertető


2017. december 28., csütörtök 17:02

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) - Magyar fegyverek az Iszlám Államnál: az LMP azonnali magyarázatot vár -

    Egy tudományos kutatás 2017-es jelentéséből derült ki, hogy az Iszlám Állam harcosainál Irakban és Szíriában összesen 132 magyar gyártású fegyvert találtak. Az LMP azonnali magyarázatot vár a Honvédelmi Minisztériumtól: előfordulhat-e, hogy a minisztérium által eladott csaknem harmincezer gépkarabély egy része jutott az ISIS kezébe. A párt megnyugtató válasz hiányában vizsgálóbizottság felállítását fogja kezdeményezni.

A Conflict Armament Research 2017-es, "Az Iszlám Állam fegyverei" című jelentéséből derült ki, hogy az Iszlám Állam harcosainál Irakban és Szíriában összesen 132 magyar gyártású fegyvert találtak. Az LMP azonnali magyarázatot vár a honvédelmi minisztériumtól (HM) az alábbi kérdésekben: hogyan kerülhettek magyar gyártású AK-63 gépkarabélyok az ISIS harcosaihoz; van-e köze a jelentésben említett gépkarabélyoknak a HM által 2013-ban eladott 28.586 db AK-63-hoz, vagy ahhoz az 1414 db AK-63-hoz, amelyeket 2014-ben mindössze 4500 Ft/db áron adtak el egy cégnek; rendelkezik-e a HM olyan nyomon követő rendszerrel, amely nem csupán papírokkal fedezi a döntéshozókat, de garantálni is tudja, hogy az eladott honvédségi használt fegyverek nem kerültek szélsőséges vagy terrorista szervezetekhez; továbbá mit tud az ügyről a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat?

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.