OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 28., csütörtök 17:36

A Tappancs Állatvédő Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) - Hogyan óvjuk meg négylábú kedvenceinket petárdázás idején?

    A év vége felé sokaknak a szilveszteri mulatság jár a fejében, de a kutyatartók tudják, ismét fel kell készülni az év utolsó napjára, ha nem szeretnék, hogy a kisállatuknak baja essen. Az állatvédők minden évben kiemelten felhívják a figyelmet, hogy a szilveszteri hanghatások milyen súlyos következménnyel járhatnak, mégis sok százra tehető azoknak az elkallódó állatok száma, amelyek a hatalmas hanghatások miatt szaladnak világgá. Ezekben a napokban ugrásszerűen megnő az elkóborolt kutyák száma, akik jobb esetben egy menhelyre kerülnek, rosszabb esetben a helyi sintértelepre. Ilyenkor mindenképpen a megelőzésen van a hangsúly: 31-e délutántól kizárólag pórázon szabad sétáltatni kutyát, kinti kutyát érdemes zárt helyre beengedni erre az 1-2 napra, és az arra érzékeny állatoknak ajánlott a kifejezetten ilyen alkalmakra kifejlesztett növényi nyugtatót adni. További információ: https://www.tappancstanya.hu/hirek/7-jo-tanacs-a-petardazas-idejere
     Kiadó: Tappancs Állatvédő Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.