2024. április 19. péntek

2017. december 28., csütörtök 17:36

A Tappancs Állatvédő Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) - Hogyan óvjuk meg négylábú kedvenceinket petárdázás idején?

A év vége felé sokaknak a szilveszteri mulatság jár a fejében, de a kutyatartók tudják, ismét fel kell készülni az év utolsó napjára, ha nem szeretnék, hogy a kisállatuknak baja essen. Az állatvédők minden évben kiemelten felhívják a figyelmet, hogy a szilveszteri hanghatások milyen súlyos következménnyel járhatnak, mégis sok százra tehető azoknak az elkallódó állatok száma, amelyek a hatalmas hanghatások miatt szaladnak világgá. Ezekben a napokban ugrásszerűen megnő az elkóborolt kutyák száma, akik jobb esetben egy menhelyre kerülnek, rosszabb esetben a helyi sintértelepre. Ilyenkor mindenképpen a megelőzésen van a hangsúly: 31-e délutántól kizárólag pórázon szabad sétáltatni kutyát, kinti kutyát érdemes zárt helyre beengedni erre az 1-2 napra, és az arra érzékeny állatoknak ajánlott a kifejezetten ilyen alkalmakra kifejlesztett növényi nyugtatót adni. További információ: https://www.tappancstanya.hu/hirek/7-jo-tanacs-a-petardazas-idejere
     Kiadó: Tappancs Állatvédő Alapítvány