OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. december 28., csütörtök 19:06

A Raoul Wallenberg Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 28., csütörtök (OS) - 2017 év feladatairól; terveiről, sikerekről és teendőkről tárgyalt az egyesület elnöksége. II.

    A választások közeledtével a nézuetkülönbségek felerősödhetnek és nem kellően átgondolt lépésekhez vezethetnek.Ilyeneknek gondoljuk az ellenségeskedést erősítő plakátokat,a minősítések megalapozottságának hiányát, a migráció és a menekültkérdés összemosását.Sokan ezen lépések miatt a politika és a demokrácia megkérdőjelezéséig is eljutnak.Sajnos az ellenségkeresés, a gyűlöletkeltés már a történelem különböző- nem túl dicsőséges -szakaszaiban is csak átmeneti"sikerekhez"vezetett.Egyesületünk - mint civil szervezet - számára elfogadhatatlanok a civil szervezetek korlátozására vonatkozó egyre szaporodó intézkedések.
Kezdjük az új évet az összefogást erősítő gesztusokkal, mind kormányzati, mind állampolgári részről.Ne hagyjuk a demokratikus jogaink korlátozását, az ezzel összefüggő kéréseket ne minősítsék nemzetmegosztó tetteknek, hanem társadalmi kommunikációs szükségletnek. Neadjunk teret a szélsőségeknek, az nem erősíti, hanem gyengíti a közös gondolkodás és fellépés lehetőségét, hatékonyságát.
Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége
     Kiadó: Raoul Wallenberg Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.