OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 20. szombat
Ismertető


2017. december 29., péntek 08:47

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 29., péntek (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) fontosnak és tanulságosnak tartja az év végi visszatekintéseket, de óv a felszínes, hatásvadász általánosítások gyakori hibájától.

    Egy év hosszú idő. A folyamatok beidomuljanak nagyobb távú trendekhez, a szenzációk is hamar elülnek, a leghihetetlenebb dolgokat is pár hét alatt megszokunk. Ez utóbbira látványos példa az, amivel kezdődött az év a nemzetközi politikában: Donald Trump beköltözése a Fehér Házba. Nem kevésbé, sőt, talán még drámaiabb az évzáró esemény: szomszédságunkban hivatalba lépett a 2. világháború utáni Európa első olyan kormánya, amelyben kulcspozíciót foglal el egy szélsőjobboldalinak tartott párt.
    Összességében is drámai módon romlott a nemzetközi biztonság: Észak-Korea immár képes ballisztikus rakétával atombombát dobni Amerikára. Súlyosbodik a konfliktus Iránnal szemben, amelyben némiképpen váratlanul a szaúdi királyság tör vezető szerepre. Még latens formában, de vészterhesen súlyosbodik a szembenállás a Nyugat és Oroszország, a Nyugat és Kína között.
    A világgazdaság összességében komoly eredményeket ért el. Az amerikai gazdaság megtáltosodása az első Trump-évben, de félő, hogy az év végi bitcoin-bumm és krach figyelmeztető előjel.
    Tovább nőttek a társadalmi ellentétek, tovább romlott a Föld szennyezettsége. A tudomány fejlődése viszony szédületes.
    Egy különösen meglepő, de igen pozitív fejlemény: a szexuális zaklatás elleni szabályos lázadás. Talán első egy sorban.

http://mmc-vvm.blogspot.hu/

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.