OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 29., péntek 10:12

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 29., péntek (OS) -

    Az ÁSZ honlapján már elérhető, nyilvános ellenőrzési terv a 2017. második félévben megkezdett, még folyamatban lévő, valamint a 2018. első félévben újonnan induló ellenőrzéseket tartalmazza.
2018. első félévében az ÁSZ törvényben rögzített kötelezettségét teljesítve – amennyiben a 2019-es költségvetés 2018 első félévében benyújtásra kerül – összeállítja véleményét a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatról. Az államháztartás körébe tartozó vagyon kezelésének, a vagyonnal való gazdálkodásnak, a szervezetek vagyonérték-megőrző és vagyongyarapító tevékenységének ellenőrzése alapvető fontosságú. Ezért a témakörben kiemelt jelentőségű az ÁSZ állami vagyon feletti tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos tevékenységek éves rendszerességgel, törvényi kötelezettség alapján végzett ellenőrzése.
Az ÁSZ 2018. első félévében tovább folytatja az "ellenőrzők ellenőrzését", amelynek keretében olyan intézményeket vesz górcső alá, amelyek maguk is végeznek ellenőrzési, felügyeleti tevékenységet. Ennek keretében folytatja a Magyar Államkincstár gazdálkodásának ellenőrzését, továbbá értékeli azt is, hogy a Kincstár az államháztartáson kívüli szervezeteknek nyújtott támogatások kontrollját megfelelően végezte-e el. Az ÁSZ ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal esetében egyrészt a társasági adóval kapcsolatos egyes tevékenységek szabályozottságát és szabályszerűségét, másrészt a belső kontrollok kiépítése és működtetése megfelelőségét.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.