OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 22. hétfő
Ismertető


2017. december 29., péntek 10:12

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 29., péntek (OS) -

    Megkezdi az ÁSZ a közoktatás ellenőrzési rendszerének értékelését, továbbá folytatódik a Magyar Nemzeti Bank működése szabályszerűségének ellenőrzése is.
Az ÁSZ folytatja a kulturális javak és értékek megőrzését, továbbadását végző intézményrendszer ellenőrzését. A színházak, a megyei hatókörű városi múzeumok, a nyilvános könyvtárak korábbi években lefolytatott, illetve megkezdett ellenőrzéseit követően az ÁSZ az állami és önkormányzati fenntartású közgyűjteményeket (a muzeális intézmény, levéltár, közgyűjteményként működő kép- és hangarchívum, valamint könyvtár) vonja látókörébe. Nemzetközi együttműködés keretében több ország számvevőszékeinek összehangolt munkájával végzi az ÁSZ a középületek energiahatékonyságnak és a levegő minőségének védelmét szolgáló intézkedések értékelését.
Az ÁSZ 2018. első félévében megkezdi a fenntartói feladatok ellátásának értékelését, valamint folytatja a gyermekétkeztetés rendszerének, egészének és egyes kiemelt területeinek, valamint a hallgatói önkormányzatok működésének ellenőrzését. Az ÁSZ törvényi felhatalmazás alapján 2018. első félévében is folytatja a pártok és a költségvetési támogatásban részesülő pártalapítványok gazdálkodásának, továbbá a 2016. október 2-án megtartott országos népszavazás lebonyolításához felhasznált pénzeszközök elszámolásának és az időközi választásokra fordított pénzeszközök felhasználásának ellenőrzését.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.