2018. január 21. vasárnap

2017. december 30., szombat 10:27

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - Januártól tovább nő a rendőrök illetménye.

Átlagosan újabb 5%-kal nő a rendőrök illetménye 2018. január 1-jétől, a béremelésre 14,4 milliárd forint áll rendelkezésre. A mostani illetményemelés a béremelés negyedik üteme, a rendvédelmi dolgozók életpálya modellje keretében a rendőrök illetménye 2015 és 2019 között átlagosan 50%-kal emelkedik. A kormány célja, hogy a magyar családok biztonságát védő rendőrök anyagi megbecsülése javuljon és a fiatalok számára is még vonzóbb legyen a rendvédelmi életpálya.
     Egy tízéves szolgálati viszonnyal és felsőfokú végzettséggel rendelkező főnyomozó 2015-ben 302 ezer Ft-ot keresett, 2018. január 1-jén az illetménye meg fogja haladni a 449 ezer Ft-ot. A középfokú végzettségű tiszthelyettesek esetében egy 15 éves szolgálati viszonnyal rendelkező járőrvezető 2015-ben 215 ezer Ft-ot keresett, 2018. január 1-jén havi illetménye 320 ezer Ft-ra emelkedik.
     Az illetményemelésen felül 2018. január 1-jétől lehetővé válik a rendőri állomány fizetési fokozatban történő előresorolása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azok a rendőrök, akik az új munkaköri rendszer szerinti előresoroláshoz szükséges feltételekkel rendelkeznek, további illetményemelésben részesülhessenek.
     A megújított teljesítményértékeléshez kapcsolódóan 2018-ban is lehetővé válik a teljesítményjuttatás kifizetése a magas színvonalú rendőri szolgálatellátás anyagi elismeréseként, amelyre a kormány 12 milliárd forintot biztosított.

Kiadó: Belügyminisztérium