OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 30., szombat 12:28

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - Riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

        Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy, az Egyesült Államokból  Bahreinbe tartó repülőgép szombat délelőtt, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit.
     Egy Boeing 748 típusú utasszállító repülőgép 10 óra 29 perckor lépett be Szlovákia felől Magyarország légterébe. A repülőgép a repülési tervtől nem tért el, azonban csak a határt átlépése után vette fel a kapcsolatot a polgári légi irányítással. A riasztás után a Gripenek visszatértek a kecskeméti repülőbázisra. A civil repülőgép Magyarország légteréből kilépve folytatta útját Bahrein felé.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.