OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 30., szombat 15:46

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A fideszes családpolitika teljes kudarca: egyre több magyar gyerek születik külföldön -

        Novák Katalin és Halász János a héten több helyen is a kormány családpolitikájának "sikeréről" ábrándozott, pedig az LMP friss adatkérése világosan mutatja: ezen a területen is teljes kudarcot vallott a Fidesz. 2017-ben egyharmadával több magyar gyerek született külföldön, mint egy évvel korábban, miközben Magyarországon 1,2 százalékkal csökkent a születések száma.
     Ma már minden 6. gyerek külföldön jön a világra: 2010 óta összesen 92.500 külföldön született gyermek hazai anyakönyvezését kérték, ami gyakorlatilag egyévnyi magyar születésszámnak felel meg. Az LMP szerint a Fidesz-kormány ellopja az ország jövőjét: miközben ész nélkül tömi az oligarchák zsebeit, havonta több ezer fiatal hagyja el hazánkat az alacsony bérek, a szétvert oktatás és a megfizethetetlen lakhatás miatt. Ha ez így folytatódik, unokák nélküli ország leszünk.
     Az LMP korszakváltása hazahozná a fiatalokat. Igazságos, többkulcsos adórendszerünk a dolgozók 90%-ánál több pénzt hagyna, családpolitikánk minden családot támogatna. A családi pótlék összegét alapesetben 30%-kal, az egyszülős családoknál viszont 45%-kal emelnénk, az egygyermekesek kedvezményét megdupláznánk, és a családi adókedvezményt is kiegyenlítenénk. Olyan otthonteremési politikát folytatnánk, ahol önkormányzati bérlakások épülnek és bevonnánk a rendszerbe az üresen álló magánlakásokat is: megfizethető lakhatást kínálnánk a fiataloknak.

Kanász-Nagy Máté
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.