OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. december 30., szombat 22:23

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (3)

    hiszen elhitették velük stabil gazdasági körülmények között élnek, és a közeli jövőben nem lesznek nagy válságok, másrészről a bankok, amelyek valóban mohók voltak, és extraprofitra törekedtek és éppen ezért egyoldalú szerződéseket kötöttek a későbbi adósokkal. Az előző kormányok nem törekedtek arra, hogy a fogyasztóvédelmet megerősítsék, és a gazdasági erőfölényükkel visszaélőket megrendszabályozzák. Fontos kiemelnünk, hogy a legnagyobb probléma nem a törlesztőrészlet mértéke, hanem a nagyon alacsony bérezés. Még egy lényeges momentum: ha Magyarország fizetőeszeköze az euró lenne, a bankoknak sem lenne módja arra, hogy az árfolyamokból eredő kockázatokat saját maguk hasznára fordítsák. A forint "bebetonozása" sem segíti a gazdasági előrelépést, annál inkább a forinttal való játszadozást egyes politikai szereplők számára - gazdasági hasznot hajtva saját maguk zsebére. A bankok elszámoltatása és a SEviza hitelesek kártalanítása természetes.


A VSZ a kormány ígérte egy millió munkahelyről: Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz-KDNP kormány blöffölt mikor 1 millió munkahelyet ígért (tudjuk, nem egy nap alatt). Ezek megteremtésért gyakoratilag semmit nem tett. Törekedni kell a teljes foglalkoztatásra, és a Vállalkozók Szövetségének gazdasági programja mentén néhány év alatt pótolható az ígéret és a gazdaságélénkítés hatására valóban elérhető lesz akár a teljes foglalkoztatás,

     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.