OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (6. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (6)

    A VSZ–MAMA az IMF kiebrudalásáról és az utána felvett hatalmas hitelekről: Nem biztos, hogy célravezető volt az IMF eltávolítása az országból, hiszen hiteleket mindig vett fel az ország, és várhatóan ezután is fog. A kormányt nyilván az zavarta, hogy az IMF megnézte mire költik a felvett hiteleket. Az ország 2013. augusztusa óta is vesz fel hiteleket: dollár milliárdokat, de a szabadpiacról, dupla-tripla, irreális kamatra, ugyanis az IMF max. 4% kamatra adott hiteleket hazánknak. Az IMF hitele volt a legolcsóbb, az ennél 2-3-szor magasabb kamatokkal felvett hitel kimerítheti a hűtlen kezelés fogalmát, hiszen óriási pénzeket kell törleszteni a hanyag, nemtörődöm pénzfelvételek miatt. A Fidesz kormány csúsztat. hiszen az ország még soha nem volt ennyire eladósodva mint 8 éves kártékony regnálásuk alatt.


A VSZ véleménye a Magyar Nemzeti Bank pénzosztogatásáról és a PSZÁF beolvasztásról: A választások után sürgősen szét kell választani a két intézményt, mert semmi keresnivalója nincs a jegybankba olvasztva a pénzügyi szervezetek ellenőrzésének. A vizsgálatnak ki kell terjedni az ország pénzügyi helyzetét befolyásoló MNB intézkedéskre is, és a vezetőket el kell számoltatni minden fillérről. Különös tekintettel arra, hogy bár nagyon jól hangzik a gazdaságélénkítő csomagok bevezetése, de ezzel az ország pénzügyi egyensúlyát is súlyosan veszélyeztetik, hiszen a forint fedezetét osztogatják szét,
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.