OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (7. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (7)

    sok esetben kormányközeli cégeknek. Vizsgálni kell az összes kihelyezett pénz sorsát, és fel kell tárni a pályázatok elbírálását is. Amint lehetséges, a pénzeknek vissza kell térnie az MNB-hez, mert - az aranyfedezet felszámolása után - kizárólag ez a pénz biztosította a jegybank nemzeti valutakibocsáttásnak fedezetét. Ennek hiánya pedig instabillá teheti a nemzeti valutát.


A VSZ–MAMA az euro sürgős bevezetéséről: Mivel a forint elég széles sávon mozog, ezzel az eladósodott ország, az eladósodott vállalkozások, önkormányzatok, családok súlyos veszteségeket kénytelenek elkönyvelni. Mód van arra, hogy úgy vezesse be az ország az eurót mint nemzeti fizetőeszközt, hogy nincs pénzkibocsáttási és -verési joga az országnak (tehát nem lehetnek pénzeken nemzeti jelképek), vannak erre példák a környékünkön is: Koszovó, Montenegro (eurót egyoldalúan használó országok). Hátránya, hogy nincs nemzeti valutánk. Előny, hogy minden átkonvertálódik az új pénznembe, jelen esetben az euróba. Ezzel az árfolyam súlyos kilengései kiküszöbölhetőek rövid és hosszú távon. Tehát, ha az átváltás után valakinek van 50 ezer euro tartozása, (előtte) cca: 15 millió Ft = most is 50 ezer euro tartozás, öt év múlva is, de 15 év múlva is annyi, és csak a törlesztéseket kell leszámítolni. Tehát a bevezetés után nincs kiszolgáltatva senki a hatalmas inflációs és árfolyam-kockázatoknak, -veszteségeknek. Mind az állam,
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.