OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (8. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (8)

    mind az állampolgár jól jár, és rengeteget tudna ezzel spórolni; biztonságossá tenné az életét az euro bevezetése. Alacsonyan tartaná az inflációt is, és nőne az ország presztízse. Végül, de nem utolsó sorban a svájci frank az euróhoz van kötve, tehát a sok millió svájci frankos deviza-károsultnak is mentőövet jelentene. A bevezetést Brüsszel sem akadályozná, maximum furcsának találnák egyesek a szituációt, hogy tagállam lépi meg az egyoldalú eurobevezetést.


A VSZ–MAMA a szabálysértési büntetésekről: Bár az ország ígéretett tett többször is az EU-nak ill. az Európa Tanácsnak, hogy megszünteti a szabálysérti birságokért kapható börtönbüntetéseket, mégsem szüntette meg, sőt a jelenlegi kormány fokozta azt a büntetési tételt, pedig nem lehet cél az állampolgárok tömegeinek kriminalizációja. Mikor pl. valaki kap 50.000 Ft-os pénzbírságot egy közlekedési kihágásért, de azt nem tudja kifizetni, előfordulhat, hogy 50 nap elzárásra változtatja azt a bíróság. Ilyenkor a pénz sem folyik be az államkasszába, és a büntetés sem arányos, de a társadalomnak az 50 nap börtön közel 700.000 Ft-jába kerül. Holott a kulturált országokban ezért 10-15 napnyi közhasznú munkát is végez a társadalom javára a szabálysértő (elvileg erre itthon is van lehetőség, de ezt sehol, soha nem közlik a megbüntetettel, mert a törvény eleve a bűnhődésre játszik). Mire a szabálysértő rájön, hogy közhasznű munkával is "fizethet", már csak
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.