OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 12. szerda
Ismertető


2017. december 30., szombat 22:24

A(z) Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (9. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (9)

    csak az elzárás maradt. Haladéktalanul fel kell számolni a középkori állapotokat, és az Európa Tanács irányelveit be kell tartani. Évente sok százezer szabálysértés van. Ezek egy részét ki tudják fizetni az állampolgárok, amelyeket nem, azok után a valóban hasznos közérdekű munkát kell preferálni a társadalom hasznára.


A VSZ véleménye a magánnyugdíj-pénztárak vagyonának államosításáról: a VSZ–MAMA értelmetlennek és eredménytelennek tartja a magányugdíj-pénztárak kormány által történt államosítását, és több millió ember öregkori biztos megélhetésének felélését és elherdálását. Mivel az államodósság jóval magasabb, mint valaha is volt, a célt nem érte el az einstandolás, de a kár több mint tetemes. A szolidaritás elve alapján kell fenntartani a társadalombiztosítást, és arra kell törekedni, hogy a nyugdíjasoknak mindig legyen meg a nyugdíja. A magánnyugdíj-pénztári vagyon olyan hatalmas összeg volt, hogy jelen pillanatban a költségvetés képtelen visszaszolgáltatni azt, azonban a nyugdíjbiztosító átalakításával és megfelelő gazdasági elvek mentén történő működtetésével van arra reális lehetőség, hogy a károsultak valamilyen kompenzálásban részesüljenek. Továbbra is az öngondoskolást tartja szervezetünk az egyik legfontosabb pillérnek a nyugdíjas évekre, ehhez azonban a gazdasági realitások mellett meg kell változtatni az adók és járulékok mértékét. Fontos tudni, hogy egy-egy jól kereső szakmunkás a
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.