OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 31., vasárnap 01:26

A Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. december 31., vasárnap (OS) - Az MGFA a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) és partnerei indulását támogatja, mert ez biztosíthatja csak a  jövendő boldog és sikeres EU tag, ÚJ MAGYAR KÖZTÁRSASÁG JÖVŐJÉT! (néhány pont a VSZ programjából) (4)

    A VSZ megváltozatja a nyugdíjrendszert. Megszünteti a szociális adót, és ismét bevezeti a járulékfizetési kötelezettséget. Jelenleg a munkavállalók és a munkaadók nem társadalombiztosítási járulékot, hanem adót fizetnek. Az adó pedig semmire sem kötelezi az államot, vagyis nem köteles nyugdíjakat sem folyósítani. Ezért akarja a VSZ ismételten bevezetni az adó helyett a társadalombiztosítás rendszerét, amelyben kötelező az állam részéről a nyugdíjak folyósítása. A társadalombiztosításba befizetett összegekről minden járulékfizető évente kimutatást kap, amelyből kiderül számára, mennyi a megtakarítása. A nyugdíj megállapítása a befizetett járulékok szerint történik, vagyis aki többet fizetett be, az több nyugdíjjal indul. A már nyugdíjaskorúak nyugdíjának az indexálása azonban már nem a befizetett járulék alapján történik, hanem minden nyugdíjas azonos összegű emelést kap. Aki nyugdíjas lesz, az induló nyugdíjában már megkapja a befizetései ellenértékét. Aki sok járulékot fizetett, nagyobb összegű nyugdíjjal indul.

     Kiadó: Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.