OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 31., vasárnap 01:27

A Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány közleménye (8. rész)
    Budapest, 2017. december 31., vasárnap (OS) - Az MGFA a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) és partnerei indulását támogatja, mert ez biztosíthatja csak a  jövendő boldog és sikeres EU tag, ÚJ MAGYAR KÖZTÁRSASÁG JÖVŐJÉT! (néhány pont a VSZ programjából) (8)

    azt a tudást, amivel új szakmai területen folytathatja dolgozói pályafutását. Ehhez kapcsolódóan elképzelhetetlen hátrány a funkcionális analfabétizmus jelenléte Magyarországon. A felmérések szerint mára már másfél millió ember él Magyarországon funkcionális analfabétaként. Lehetőséget kell biztosítani mindenki számára, aki szakmát akar tanulni, hogy előtte megtanuljon olyan fokon írni, olvasni, számítástechnikát használni, ami már lehetővé teszi számára, hogy a társadalom hasznos és társadalmilag hasznot hozó munkát végezhessen.

A VSZ létrehozza a Társadalmi Találmányok Intézetét. A VSZ azt akarja, hogy mindenki, akinek a társadalom jobbítását célzó ötlete van, adhassa be elképzeléseit. A Társadalmi Találmányok Intézete felülvizsgálja ezeket az elképzeléseket, a társadalmilag hasznos ötletek megvalósítását pedig irányítja és segíti.
A VSZ–MAMA véleménye és tapasztalatai szerint megszámlálhatatlan jó elképzelés születik a polgárok körében ötlet vagy kidolgozott megoldás szintjén. Ezek az elképzelések jelenleg elvesznek, nincs, ahol számon tartsák ezeket az elképzeléseket, nincs, ahol segítenék a megvalósításukat. A Társadalmi Találmányok Intézetéhez bárki fordulhat, bárki beadhatja elképzelését, legyen az szűk területet vagy az ország egészét érintő szakmai, társadalmi
     Kiadó: Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.