OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 31., vasárnap 08:17

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (10/1)

    a nyugdíjba menetelekor, 30-35 év befizetés után mai áron 30-50 millió Ft-t kapott volna, ha a jelenlegi kormány ettől nem fosztja meg. Egy rosszabbul kereső dolgozó is mai áron 10-20 millió Ft-nyi összeget kapott volna hasonló befizetési ciklus után 69 éves korában. Az Orbán kormány rossz döntése ezt vette el 3 millió magyar dolgozótól. Ez nem csak azért káros, mert ártott az egyes polgároknak, de a jelenért felélte a jövőt: ezek a polgárok nem tudhatják lesz-e egyáltalán nyugdíjkerete a költségvetésnek.
A politikusoknak meg kell tanulniuk a magán- és köztulajdon szentségét, akár a saját kárukon is: soha többé ne merje egyetlen politikus sem kinézni más vagyonát, sem saját sem burkoltan állami-politikai célra. Meg kell jegyezni, hogy a Fidesz-kormány számtalan államosítást hajtott már végre, amely kifejezetten nem a társadalom, hanem egyes gazdasági csoportok önös érdekét szolgálta. Haladéktalan intézkedéseket sürget a választások után a Vállalkozók Szövetsége(VSZ) - Magyarok Magyarországért Választási Szövetség.


A VSZ szeretné sürgősen visszaállítani az eddigi oktatási rendszert, és azt csak finom lépésekben, össztársadalmi konszenzussal és nem egypárti és öncélúan szabad megváltoztatni. A jelenlegi kormány nem vesz tudomást az idők változásáról és arról sem, hogy már a XXI. század európájában élünk. Nincs szükség az elavult 30-as évek sztárolására és ordas eszmék leporolására sem.

     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.