OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 31., vasárnap 08:17

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (10/2)

    Hazánk az Európai Unió szerves része, azzal szinkronban kell fejlődnie, ezért az oktatási rendszerét és annak tematikáját sem határozhatja meg egyetlen párt eszme- és értékrendje sem: azt senki nem erőltetheti a magyar népre. A károkozás azonnal felszámolást igényel, mert maradandó nyomokat hagy a társadalomban a ráerőltetett erőszakos és kártékony oktatáspolitika. Rendezni kell a kötelező hittan és erkölcstan vitát is. A vallást sem szabad a gyermekekre erőltetni. Döntést a szülök hozzák meg: vallási vagy erkölcsi, netán ateista nevelést kap-e a gyermekük. A vallásnak nincs jogosultsága az állami iskolákban, az államnak nincs joga ebbe beleszólni. Az államot és az egyházat már szétválasztották, és ehhez kell tartanunk magunkat. A jelenlegi kormányzat súlyosan megsértette ezeket a szabályokat. Lehet, hogy törvényesen, de semmiképpen sem össztársadalmi egyetértéssel és felhatalmazás nélkül egy letünt kor oktatáspolitikáját akarta hazánkra erőltetni a Fidesz-kormány. Véleményünk szerint az oktatásnak integráltnak, vallásilag semlegesnek kell lennie, az államnak szekularizáltnak. Az oktatás elsőrendű célja pedig a társadalmi különbségek csökkentése, minimalizálása. Továbbá össztársadalmi érdek, hogy fiatal úgy ne kerüljön ki az iskolarendszerből, hogy nincs képesítése, szakmája. Vissza kell állítani a tanköteles kort 18 évre.


A VSZ–MAMA az üzemanyagokat terhelő, gazdaságot bénító, túlzott

     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.