OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 31., vasárnap 08:18

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (10/3)

    adóterhekről: Jól láthatóan nem vált be a szokásos túladóztatás, de a kormány nem értette meg, hogy ezek a terhek minden termék és szolgáltatás árára rárakódnak, és bénítják az amúgy is vergődő hazai gazdaság működését. A VSZ szerint legalább 100 Ft vegyes adóterhet kell kivenni az üzemanyagok literenkénti árából. Ezzel a térségben is versenyképes lenne az üzemanyagok ára, és jelentősen felpörgetné a gazdaságot. Hosszabb távon olcsóbbá tenné a polgárok életét, és minden árunak csökkenhetne az ára.


A VSZ véleménye a parkolási díjak szedéséről és az esetenként ott jelenlévő "hiéna" cégekről: A szövetség véleménye szerint a parkolási díjakat legalább 50%-kal csökkenteni kell országszerte, és meg kell szüntetni a díjak szedését azokban a körzetekben, ahol nem indokolt a parkolási díjak forgalomtechnikai okból történő beszedése. Ellenben törekedni kell arra, hogy a beszedett díjak lehető legnagyobb hányada a fenntartó önkormányzatokat gazdagítsa, és ne különböző közvetitő cégekhez, feleslegesen a beszedési láncba furakodott, esetenként távoli off-shore cégeket gazdagítson. Meg kell vizsgálni, hogy száz forint beszedett parkolási díjból miért csak 10-20 Ft kerül az önkormányzatokhoz? Milyen érdekeltségeket gazdagít helyenként a többi pénz? Kik és miért intézték ezt így bármelyik kormány alatt. Átláthatatlan a Nemzeti Parkolási Projekt is.
A Vállalkozók Szövetsége azt akarja, hogy


     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.