2024. április 19. péntek

2017. december 31., vasárnap 08:18

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. december 30., szombat (OS) - A Szolidaritás Szakszervezet a Vállalkozók Szövetségét (VSZ) támogatja: (10/3)

adóterhekről: Jól láthatóan nem vált be a szokásos túladóztatás, de a kormány nem értette meg, hogy ezek a terhek minden termék és szolgáltatás árára rárakódnak, és bénítják az amúgy is vergődő hazai gazdaság működését. A VSZ szerint legalább 100 Ft vegyes adóterhet kell kivenni az üzemanyagok literenkénti árából. Ezzel a térségben is versenyképes lenne az üzemanyagok ára, és jelentősen felpörgetné a gazdaságot. Hosszabb távon olcsóbbá tenné a polgárok életét, és minden árunak csökkenhetne az ára.

A VSZ véleménye a parkolási díjak szedéséről és az esetenként ott jelenlévő "hiéna" cégekről: A szövetség véleménye szerint a parkolási díjakat legalább 50%-kal csökkenteni kell országszerte, és meg kell szüntetni a díjak szedését azokban a körzetekben, ahol nem indokolt a parkolási díjak forgalomtechnikai okból történő beszedése. Ellenben törekedni kell arra, hogy a beszedett díjak lehető legnagyobb hányada a fenntartó önkormányzatokat gazdagítsa, és ne különböző közvetitő cégekhez, feleslegesen a beszedési láncba furakodott, esetenként távoli off-shore cégeket gazdagítson. Meg kell vizsgálni, hogy száz forint beszedett parkolási díjból miért csak 10-20 Ft kerül az önkormányzatokhoz? Milyen érdekeltségeket gazdagít helyenként a többi pénz? Kik és miért intézték ezt így bármelyik kormány alatt. Átláthatatlan a Nemzeti Parkolási Projekt is.
A Vállalkozók Szövetsége azt akarja, hogy

Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ