2018. július 19. csütörtök

2018. január 1., hétfő 18:53

A Vállalkozók Szövetsége a Reformokért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 1., hétfő (OS) - A Vállalkozók Szövetsége programja szerint 10% SZJA a cél! (1)

A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) gazdasági programjának öt pillére van. Mindegyik pillér kiemelkedően fontos ahhoz, hogy a vállalkozók és a vállalkozások Magyarországon egészséges körülmények között tudjanak fejlődni, működni.

Pillérek:
- nagymértékű adócsökkentés
- deregularizáció (a nagyszámú szabályzók lebontása, ésszerűvé tétele)
- fokozott harc a korrupció ellen
- öngondoskodás
- (tágabb értelemben vett) környezettudatos élet.
Az adócsökkentés lehetővé teszi azt, hogy a vállalkozások működése lényegesen olcsóbbá váljon, ezzel versenyképesek maradjanak a magyar és európai, vagy más piacokon.
A deregularizáció a fölösleges és túlszabályozott gazdaságot gúzsba kötő erők ellen lép fel: ezzel tulajdonképpen a szabadságot biztosítjuk a vállalkozásoknak arra, hogy valóban azzal foglalkozzanak, amivel szeretnének: adminisztráció helyett az üzlettel, bürokrácia helyett vállalkozás-élénkítéssel. Ezzel a gazdaság minden szereplője jobban járna: a vállalkozások több pénzt termelnének/több megrendelést szerezhetnek, az alkalmazottaknak biztos munkahelyük lesz, - és esetlegesen – magasabb javadalmazásuk.
A korrupció elleni harcot minden parlamenti párt meghirdette, azonban egyik sem akart vagy tudott hatékonyan fellépni ellene.
A rendszerváltás utáni időszakban már minden parlamenti pártnak derültek ki "ügyei", ahol egyértelművé vált, hogy a korrupció milyen mélyen "beágyazott" a társadalom különböző szegmenseiben.

Kiadó: Vállalkozók Szövetsége a Reformokért