OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2018. január 2., kedd 11:02

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - A DiákÉSZ üdvözli, hogy a Kormány a 488/2017. (XII.29.) Korm. rendelet megalkotásával döntött a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezéséről a legkiszolgáltatottabbak közé tartozó fiatal és nyugdíjas munkavállalók védelme, a bűncselekményekből eredő károk enyhítése, a Czeglédy-ügy egyedi esetétől eltekintve példaértékűen működő iskolaszövetkezeti szektorba vetett bizalom helyreállítása, továbbá a fiatalok munkaalapú társadalomba történő integrálódásának elősegítése érdekében.

    A DiákÉSZ a károsultak nevében köszöni, hogy az Országgyűlés példás gyorsasággal 2017. november 14-én országgyűlési határozatot hozott a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli kárrendezéséről, amelyben az Országgyűlés felkérte a Kormányt arra, hogy tegyen lépéseket a kárt szenvedett fiatalok és nyugdíjasok számára az őket megillető, ki nem fizetett jövedelmek rendkívüli és méltányosságon alapuló, lehető leggyorsabb, a károkozó által ki nem fizetett összeggel megegyező mértékű kárrendezés érdekében.

Háttér:

http://magyarközlöny.hu/permanent/68/689a668adbebd45b4f640eadb85a5b25173d8910/MK_17_231.pdf

     Kiadó: Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.