OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. január 2., kedd 11:55

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - Az elmúlt napokban az egyiptomi és a nigériai keresztények ellen elkövetett merényletek ismét arra figyelmeztetnek, hogy az európai keresztény államoknak közös felelőssége és közös tennivalója van a vallásuk miatt üldözöttek érdekében.

    Ma a világon négyből három keresztény üldözésnek van kitéve, és a nyugati világ, amely minden téren egyenlőséget hirdet, efölött szemérmesen szemet huny. Európa emberképe, társadalmi berendezkedése, jogrendje keresztény alapokon nyugszik, ez nem csak hitbeli kérdés, hanem kulturális, életünk minden területét átszövő, meghatározó tény.
Nem szemlélhetjük közömbösen keresztény testvéreink lemészárlását, ezért európai parlamenti képviselőinken keresztül az Unió hathatós segítségnyújtását várjuk a közel-keleti és a világ más országaiban hitükért szenvedő keresztények megsegítésére.

     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.