OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. január 2., kedd 12:31

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - A DK nyílt levélben fordul Csányi Sándorhoz

    Január végén a kormány konferenciát rendez Európa jövőjéről. Nem nehéz kitalálni, hogy a konferencia a kormánypártok választási kampányának része, amely a Fidesz "Brüsszel-ellenes szabadságharcát" hivatott megideologizálni az Európai Unió és annak alapértékei ellenében. Végkicsengésében nyilvánvalóan a nemzeti szuverenitás örve alatt a nemzetállami bezárkózás mellett, a tagállamok közötti szolidaritás, az integráció elmélyítése, a közös kül-, biztonság- és főleg menekültpolitika ellen fog állást foglalni. A konferencia meghívott előadói között föltűnik a nemzetközi szélsőjobboldal számos euroszkeptikus képviselője, beleértve a neonáci mozgalom legundorítóbb figuráinak egyikét-másikát is.

A konferencia záró előadását a tervek szerint Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója tartja. A Demokratikus Koalíció nyílt levélben fordult hozzá, az iránt érdeklődve, vajon a konferenciára előadni meghívott Milo Yiannopoulosz, Götz Kubitschek, Frank Füredi, és Pascal Bruckner munkásságának ismeretében vállalta-e a felkérést. A levél röviden összefoglalja nevezettek álláspontját, tevékenységét, és politikai szerepvállalását, és arra kéri Csányi Sándort, hogy mind a maga, mind az általa vezetett pénzintézet reputációja védelmében gondolja át még egyszer, csakugyan kíván-e az említettek által fémjelzett konferencián szerepelni.

dr. Vadai Ágnes
alelnök, országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.