OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. január 2., kedd 12:31

Paksi bővítés - LMP: az utolsó pillanatban vagyunk a beruházás leállításához
    Budapest, 2018. január 2., kedd (MTI) - Az LMP szerint az utolsó pillanatban van az ország a paksi bővítés leállítása szempontjából, a beruházás megvalósítását csak egy tavaszi kormányváltás akadályozhatja meg.

        Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján közölte: bár arra is van nemzetközi példa, hogy kulcsrakész atomerőművet nem indítottak el a tiltakozás miatt, az LMP szerint ezt Magyarországon el kell kerülni. Szerinte az emberek tavasszal vagy erre szavaznak, vagy arra, hogy folytatódik az "Orbán-Putyin-paktum" miatti felelőtlen pénzszórás.
     Ungár Péter - aki arra számít, hogy napokon belül kiderül az orosz elnök következő magyarországi látogatásának időpontja -, kifogásolta a 38 millió dollár értékű orosz-magyar devizahitel lehívását, mondván: továbbra sem tudni, hogy azt mire költik. Emlékeztetett: több kormánytag is elismerte már, hogy ennél létezik kedvezőbb kamatozású megoldás a piacon.  
     Az amerikai és német cégek által elnyert turbinatender orosz cég általi megtámadásával kapcsolatban kijelentette: ezt csak azért nem nyerték oroszok, mert a kormány meg akarta akadályozni, hogy a nemzetközi cégek pert indítsanak.
     Szerinte hiába hangoztatja a kormány, a magyar beszállítók aránya nem fogja elérni a 40 százalékot, még az után sem, hogy Mészáros Lőrinc vállalkozó megjelent a magyar atomiparban.
     A politikus a lőtérépítésekkel kapcsolatos tervekre úgy reagált: Magyarországon több mint nyolcvan sportlövő pálya vár felújításra, ezekre kellene költeni. Szerinte az új lőtereknek helyet adó városok listája egybeesik a Fidesz számára fontos választókerületekkel, vagyis "ez egy egyértelmű kampányköltés", amely sem a sportlövészetet, sem Magyarország védelmi képességeit nem tudja megerősíteni.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.