OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 23. kedd
Ismertető


2018. január 2., kedd 15:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - DK: Az Orbán-kormány iskolai terrorfenyegetése hadüzenet

    A Demokratikus Koalíció egyetért a Civil Közoktatási Fórum állásfoglalásával, miszerint az Orbán-kormány álságos terrorellenes küzdelmének kiterjesztése az iskolákra és az óvodákra, igazi hadüzenet az oktatásnak.
Ez a honvédelmi intézkedési tervnek nevezett borzalom tanárt, diákot és minden iskolai és óvodai dolgozót megpróbál bevonni a rezsim félelemre, gyűlöletkeltésre, hisztériára, idegenellenességre építő politikája alá. Ezen túl a kényszerű besorolás sértheti a lelkiismeret szabadságát, megnyomorítja a lelkeket.
A DK nem támogatja, sőt visszautasítja, hogy az Orbán-kormány már ne csak a tanítás és tanulás szabadságát számolja fel, hanem folyamatos fenyegetettségben akarja tartani a tanulókat, a tanítókat, tanárokat és gondozókat.
A kormányváltás után ezt az intézkedést visszavonjuk.

Niedermüller Péter
alelnök, EP képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.