OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 2., kedd 15:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - Politikai támadás a metró akadálymentesítése ellen

    Egyelőre nem kezdődhet meg a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtés, a Fővárosi Választási Bizottság támogató döntését ugyanis a fellebbezési határidő lejártának napján megtámadták.
Aligha valószínű, hogy él Budapesten akár csak egyetlen olyan polgár is, akinek fáj a metró akadálymentesítése, a népszavazási kezdeményezést tehát nyilvánvalóan politikai támadás érte.
Érthető, hogy a 3-as metró akadálymentesítése mögött létrejött, rég nem látott együttműködés, a demokratikus ellenzék kilenc pártjának közös fellépése kétségbeesett vagdalkozásra készteti a Fideszt, az azonban elszomorító, hogy Orbán és Tarlós hívei a kerekesszékesek, az idősek, nehezen mozgók vagy épp a babakocsival közlekedők közös ügyét próbálják ellehetetleníteni.
A fellebbezés felterjesztése után a Kúriának 30 napja van döntenie, február elején tehát kiderül, hogy elindulhat-e az aláírásgyűjtés a 3-as metró akadálymentesítésének ügyében. Természetesen nem adjuk fel a küzdelmet, addig és azt követően is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a metróvonalat a felújítás után kivétel nélkül mindenki használhassa.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.