OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2018. január 2., kedd 15:54

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - Az asztmás betegek számíthatnak a kormányra

    A Pós Péter nevével december 31-én kiadott közleményben foglaltakkal ellentétben a valóság a következő:  

Az elmúlt években a kormány kiemelt figyelmet fordított az egészségügy fejlesztésére és az asztmás betegek életminőségének és ellátásának javítására. Az asztmás és allergiás betegségek elleni gyógyszereket nagy mértékben támogatja a társadalombiztosítás, éves szinten közel 25 milliárd forintot költ az állam erre a célra.

A mögöttünk álló időszakban az asztmás betegeket számos kormányzati döntés segítette; a prevenció és a parlagfű-mentesítés hatékonyságát javító intézkedések mellett az asztmások térítésmentesen juthatnak hozzá az influenza elleni oltásokhoz is. A gyermekkori asztma kezelésében nemzetközi szinten is kiemelkedő támogatást biztosít a magyar családtámogatási rendszer.

Az egészségügyi kormányzat aktívan együttműködik a szakterületen tevékenykedő szakmai szervezetekkel, ennek eredményeként létrejött "Az asztma diagnosztikájának, kezelésének és orvosi gondozásának alapelveiről felnőttkorban" című egészségügyi szakmai irányelv, és a közeljövőben elkészülhet a Nemzeti Asztma Program is.

Ugyanúgy, ahogy eddig, az asztmás betegek a jövőben is számíthatnak a kormányra.

Nyitrai Zsolt
országgyűlési képviselő
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség


     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.