OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2018. január 2., kedd 20:42

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - Nyílt levél Deutsch Tamásnak

    A nyolcvanas években végrehajtott nyugati nyitás tette lehetővé, hogy a rendszerváltás után Magyarország az egykori szovjet blokk országai közül az elsők között csatlakozott a nyugati demokratikus országok közösségének szervezeteihez. 1994 után Horn Gyula kormánya szerezte meg Magyarország számára azt a nemzetközi tekintélyt, amely egészen 2010-ig kitartott. Horn Gyula kormányát soha senki, sem idehaza, sem külföldön nem vádolta a demokrácia, a jogállamiság korlátozásával, leépítésével. Ami viszont az Európai Unió tagállamaiban és más kontinensek demokratikus országainak körében is gyakran elhangzik az Orbán-kormány működésével összefüggésben. Horn Gyula szerepéről az objektív magyar és nemzetközi történetírásban olyan elismerő vélemények a jellemzőek, amelyeket az Önök kormányfője soha nem fog kapni.

Ha pedig visszagondolok az 1990-ben megalakult parlamentre, nekem, aki katolikus családban nevelkedtem és bár már rég óta nem vagyok hívő, de tiszteletben tartom mások hitét, valóban kellemetlen érzés volt Ön és az akkori, magát liberálisnak hirdető Fidesz többi képviselője mellett ülni és hallgatni a kereszténydemokrata képviselőkre tett gúnyos megjegyzéseiket.

Kovács László
az MSZP korábbi elnöke
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.