OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. január 3., szerda 11:42

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Közpénzkidobás helyett ingyenes vonatbérletet minden magyar fiatalnak!

    Többezer magyar fiatal vonatozhatja majd körbe ingyen Európát az idei évben, köszönhetően annak, hogy az általam elsőként felkarolt ingyenes InterRail-bérletprogram költségvetését megtöbbszörözte az Európai Parlament. Ez sokunk munkájának eredménye, de mindannyiunk sikere.

Két német fiatal aktivista, Vincent-Immanuel Herr és Martin Speer szorgalmazta elsőként, hogy minden 18. éves európai fiatalnak alanyi jogon járjon egy ingyenes InterRail-bérlet, amellyel körbeutazhatják Európát, közben pedig új ismeretségeket és új tudást szerezhetnek. Mentorként támogatva az ötletet elsőként nyújtottam be kidolgozott pilot-programot ezzel kapcsolatban az Európai Bizottsághoz. A kezdeti nehézségek és politikai ellendrukkerek ellenére végül sikerült áttörni a bürokratikus falakat és tavaly tesztüzemként elindult a program. A próbafázisban még csak két és félmillió eurós keretből gazdálkodhattunk, ekkor a néhány ezer európai fiatalból valamivel több, mint félszáz magyar élhetett a lehetőséggel. Számuk a 2018-as évben megsokszorozódik, köszönhetően annak, hogy idén már 12 millió eurós költségvetés áll rendelkezésre. Az MSZP EP-képviselőjeként azon leszek, hogy minél több magyar fiatal számára jelentsen kiemelkedő élmény- és tapasztalatszerzési lehetőséget a program.  

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.