OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 3., szerda 11:42

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Közpénzkidobás helyett ingyenes vonatbérletet minden magyar fiatalnak!

    A jelenlegi magyar kormány egyszerű döntéssel támogathatná az ügyet, sőt, elsőként csatlakozhatna hozzá intézményi szinten és szélesíthetné ki az érintettek körét minden 18. születésnapját ünneplő magyar fiatalra. Ahhoz, hogy 2018-ban minden ebben az évben nagykorúvá váló magyar fiatal ingyenes InterRail-bérletet kapjon, alig több mint 9 milliárd forint szükséges. Ez kevesebb, mint fele a kormányzati "lőtér-program" költségvetésének, és alig egynegyede annak az összegnek, amit a magyar kormány a tavalyi év utolsó napjaiban még magyar és határon túli focicsapatoknak ajándékozott közpénzből.

Míg egyes populista vezetők gyermekkori álmuk megvalósításaként saját maguknak építenek uniós pénzből kisvasutat, addig mi, felelősen gondolkodó európai demokraták az unió és a vasútközlekedés támogatásával minden fiatal számára megnyitjuk Európát. Az ingyenes vonatbérlet programja a példa arra, hogy a hazafias érdekképviselet és az értékvezérelt európaiság nem hogy ellentétes, hanem kiegészítői egymásnak.

Ujhelyi István,
az MSZP EP-képviselője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.