2018. szeptember 25. kedd

2018. január 3., szerda 13:00

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - DK: Erdélyi falugazdászokkal folytatja a szavazatvásárlást az Orbán-kormány

Az itteni magyar adófizetők hamarosan ötven erdélyi falugazdász bérét és egyéb költségeit fizethetik az adójukból. Az Orbán-kormány most éppen azt találta ki, hogy tanácsadók kellenek az erdélyi magyar agrárvállalkozók mellé, mert azoknak nyilván fogalmuk sincs arról, hogy mit kell csinálniuk. A feladatuk az lesz, hogy minél közelebb legyenek az agrártársadalomhoz.

A Demokratikus Koalíció számára egyértelmű, hogy Orbán folytatja az anyaországi magyarok pénzéből a szavazatok vásárlását. Egyúttal átvállalnak költségeket a mi terhünkre a román államtól. Ez nem felelős nemzetpolitika, hanem a magyarok megosztására tett újabb lépés. Jogos az itteni magyarok kétharmadának felháborodása, hogy Orbánék mindannyiunk pénzét költik, később még csak nem is ellenőrizhető szavazatokra.

A DK a magyarországi választók döntő többségével egyetértve nem támogatja a határon túliak szavazati jogát, akik semmilyen felelősséget nem vállalnak döntésükért.

Varju László
országgyűlési képviselő