OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. január 3., szerda 13:00

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Elszállhat az áram és a gáz ára, ha a Fidesz marad kormány

    A Fidesz-kormány feladja az eddig is csak szavakban meglévő politikáját, miszerint a rezsicsökkentést meg kell védeni Brüsszeltől. Az utóbbi hetek minden döntése azt támasztja alá, hogy Orbán Viktor többé nem tartja szükségesnek a stratégiai energetikai létesítmények állami kézben tartását. A Tigáznak a hírhedt MET kezére játszása, a Magyar Gáz Tranzit Zrt. eladása a Földgázszállító részére és a Mátrai Erőmű Zrt. Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülése mind-mind a kormány eddig hangoztatott politikájával mennek szembe. Az energetikai szektor jól láthatóan két tulajdonosi kör, a Mol-csoport és Mészáros Lőrinc kezében összpontosul. Mindez azt vetíti előre, hogy az a Fidesz, amely eddig szavakban hősiesen védte a magyar emberek pénztárcáját, profitérdekelt oligarchák kezébe játssza át a villamosenergia és földgáz-szektort.

Ne legyenek kétségeink: ha a Fidesz kormány maradna április után, Magyarországon elszabadulnának az energiaárak. Lassan mondjuk, hogy Orbán Viktor is megértse: ha a Fidesz marad, jön a villany- és gázárak növekedése. A Jobbik ezzel szemben kormányra kerülve valódi rezsicsökkentést hajt majd végre, miközben az energiaszektorban is elszámoltatja az oligarchákat. Mi a nép pártján állunk!              

Kepli Lajos, országgyűlési képviselő
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.