OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 15. szombat
Ismertető


2018. január 3., szerda 15:52

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Valóban túl sokan állnak az állam alkalmazásában?

    Az elképesztő cinizmus és az ijesztő tájékozatlanság sajátos keveréke az, amit az elmúlt napok kormányzati nyilatkozataiból kiolvashattunk a közszféra létszámleépítésével kapcsolatban. Mindennek egyetlen, valódi tanulsága csak az, hogy túl sok, túlfizetett államtitkár áll a kormány alkalmazásában.
Ami pedig a köztisztviselők és közalkalmazottak helyzetét illeti Magyarországon, sajnos, mind e mai napig a jórészük garantált bérminimumot kap noha felsőfokú végzettségűek és több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Így nemhogy létszámtöbblet lenne a közszférában, de a tömeges pályaelhagyás miatt reménytelen bizonyos munkakörök betöltése vidéki hivatalokban, és az is jellemző, hogy egy-egy munkavállalónak több emberre jutó feladatot kell elvállalnia. Ahogyan nincsen elég tanár, orvos, ápoló, mentő, szociális munkás, úgy a közalkalmazottak terén is létszámhiány fenyegeti az ellátandó közszolgáltatások színvonalát. Mindez indokolja leginkább a Jobbik béruniós kezdeményezésének szükségességét.


     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.