2018. július 21. szombat

2018. január 3., szerda 16:11

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Liberálisok: ne riogassák a gyerekeket, vonuljon ki az Orbán-kormány az óvodákból és az iskolákból!

Ha a kormány szerint Honvédelmi Intézkedési Tervre van szükség, akkor Orbán Viktor hazudott, amikor tavaly októberben kijelentette: "A mi határainkon már csak az juthat át, aki jogszerűen érkezik, és tiszteletben tartja a törvényeinket". Ha viszont Magyarország tényleg biztonságos hely, akkor a HIT nem más, mint a hazugság- és félelemkampány újabb sötét állomása.  Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz már gyerekeket is felhasznál a háborús propaganda terjesztéséhez.

Mi, Liberálisok azt gondoljuk, hogy Magyarország egy biztonságos hely, ahol minden ember biztonságban van. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy a félelem további gerjesztése helyett haladéktalanul vonuljanak ki az oktatási intézményekből! Hagyják békén az ovisokat és az iskolásokat, hagyják békén a pedagógusokat! Ha pedig az Orbán-kormány valóban úgy gondolja, hogy a gyerekek veszélyben vannak, akkor az erre hivatott szervek gondoskodjanak a biztonságukról, és ne akasszák ezt a feladatot is a pedagógusok nyakába. A Magyar Liberális Párt szerint az Orbán-kormány felelőssége, hogy megvédje állampolgárait, a Honvédelmi Intézkedési Terv azonban azt mutatja, hogy képtelen a feladata ellátására.

Kiadó: Magyar Liberális Párt