OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2018. január 3., szerda 16:19

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) -

    Juhász Péter hozzátette: ez csak egy példa a sok közül, teljesen egyértelműen látszik, hogy az Állami Számvevőszék a Fidesz pártállami módszereit kiszolgálva, adminisztratív eszközökkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat a 2018-as választások előtt. A Fidesz tehát már nem csak politikailag, nem csak a médiatúlsúlyával próbálja akadályozni az ellenzéki pártokat, hanem az anyagi forrásait is támadja egy elvileg független intézmény felhasználásával. Az Együtt számára a tervezett büntetés kiszabása azt jelentené, hogy a januári és a februári hónapban nem lesz pénze semmire.

Juhász Péter és Szigetvári Viktor benyújtották az Állami Számvevőszék részére a párt 2015-16. évi gazdálkodását ellenőrző jelentéstervezetre az Együtt válaszát, amelyben cáfolják az ÁSZ tiltott pártfinanszírozásra vonatkozó megállapításait. Mindemellett az Együtt betekintést kér az ÁSZ-tól a megállapításaikat alátámasztó dokumentumokba, hiszen a jelentéstervezetében nem tüntetik fel pontosan, mi alapján hozták meg megállapításaikat.  
Szigetvári Viktor a sajtótájékoztatón elmondta: már csak abból is jól látszik a számvevőszék büntetésének politikai indíttatása, hogy az Együtt irodabérlési szerződését már a 2014-es vizsgálatoknál is látták, akkor mégsem volt ellene semmi kifogásuk. Azóta pedig a párt változatlan áron, változatlan konstrukcióban bérli azt.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.