OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 3., szerda 16:47

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Az NGM bizonyított: totális kudarc a kormány államadósság elleni harca

    Az állami tulajdonú Export-Import Bank államháztartáson belülre történő sorolása csak idő kérdése volt, így a Fidesz-kormány statisztikai trükközése lelepleződött, számos kormányközeli tranzakció, felvásárlás "árát" már nem lehetett mesterségesen az államháztartási körön kívül tartani. Ezért az Orbán-kormány egyik legfontosabb célkitűzése, az adósságráta csökkentése sajnálatos módon teljes kudarcot vallott: az érintett mutató a vizsgált időszakban az ezermilliárdok tekintetében és a GDP-hez mérve is emelkedést mutat. A Jobbik kormányalakítása után visszaadja az állami tulajdonú Eximbank elsődleges és alapvető funkcióját, az exportcélú fejlesztések és hitelek biztosítását. Szakítunk továbbá az Orbán-kormányok külföldi forrásoktól való erős függőségi viszonyaival, valamint a hazai kkv-szektor megerősítése és gazdaságunk több lábra állítása mentén gyarapodási potenciált teremtünk minden hazai szereplő számára.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.