OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2018. január 3., szerda 17:00

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Business as usual - Fekete bárányok találkozója Budapesten

    Mateusz Morawiecki csak néhány hete Lengyelország miniszterelnöke, és első külföldi útja Magyarországra vezetett. Ezzel le is rombolta azokat a reménykedő várakozásokat, hogy az ő személye irányváltást is jelent egyúttal az ország külpolitikájában. A budapesti találkozón nem kötöttek semmiféle érdemi megállapodást, nem határoztak konkrét tervekről. Ez a látogatás annyi volt csupán, amennyinek látszott: szimbolikus esemény. Azt üzente, hogy a kormányfőváltás ellenére a két ország szemernyit sem kíván változtatni  elutasító magatartásán a migrációs válság közös európai megoldásával szemben. A nagyvonalú pénzügyi támogatásokra továbbra is igényt tartanak, és Európa jövőjét a nemzetállamok laza együttműködésében látják. Orbán Viktor a demokráciai győzelmét ünnepelte annak tekintetében, hogy Ausztriában egy szélsőséges párt is kormányra került. A miniszterelnök kifejezte reményét, hogy idővel ez egyre több országban történik meg. A kényes kérdéseket kerülték, így nem került szóba a magyar kormányfő szoros kapcsolata Putyin elnökkel, vagy épp a magyar kormány bojkottja Ukrajna integrációs törekvéseivel szemben.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.