OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. január 3., szerda 17:17

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Reakció a Fidesz közleményére -

    A Fidesz-KDNP sorra leszavazta a családokat segítő intézkedéseket

Az a Fidesz beszél a magyar családokról, amelyik leszavazta az LMP összes eddigi családokat segítő javaslatát. Nemrég arra a dolgozói szegénység elleni csomagra mondtak nemet, ami a dolgozók 90 százalékánál hagyott volna több pénzt, 30 százalékkal emelte volna a családi pótlékot és kiterjesztette volna 24 éves korig, megduplázta volna az egygyermekesek családi adókedvezményét és csökkentette volna az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját. Emellett nemet mondtak az egyszülős családok helyzetét javító 10 pontos javaslatcsomagunkra is, ami szegénységben élő egyszülős családok százezrein segített volna. Az a Fidesz beszél a magyar családokról, akinek a kormányzása alatt megduplázódott a dolgozó szegények száma, és százezrek vándoroltak el Magyarországról. Ma ott tartunk, hogy itthon egyre kevesebb, külföldön egyre több magyar gyermek születik. A kormány bukott gazdaság-és családpolitikája képtelen volt anyagi biztonságot teremteni a magyar családok széles rétegei számára. Az LMP-kormány ezzel szemben a bérválság felszámolásával, egy igazságos családpolitikával és valódi lakáspolitikával minden családnak segíteni fog abban, hogy itthon tudjon gyermeket vállalni.

Kanász-Nagy Máté,
az LMP szóvivője
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.