OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. január 3., szerda 18:14

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Az Állami Számvevőszék nyugalomra inti az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnökét és felszólítja a párt nevében nyilatkozókat, hogy tartózkodjanak a valótlanságok terjesztésétől. Az ÁSZ a mai napon hivatalosan is átvette az Együtt észrevételeit, amelyeket tüzetesen értékel, majd a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozza a párt ellenőrzéséről szóló jelentését.

    Az Állami Számvevőszék ezúton is hangsúlyozza, hogy az Együtt – a Korszakváltók Pártja ellenőrzése során a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával és a minden pártra vonatkozó eljárási szabályok szerint járt és jár el.
Az ÁSZ emlékezteti az Együtt elnökét és a párt nevében nyilatkozókat, hogy a Számvevőszék független a politikától, nem vesz részt a politikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel politikai szempontokat. Az ÁSZ egyúttal határozottan visszautasítja a független ellenőrzési tevékenységére irányuló, politikai indíttatású befolyásolási, illetve fenyegetési kísérleteket.
Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az ÁSZ-szal szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik. Az ÁSZ felszólítja az Együtt elnökét és a párt nevében nyilatkozókat, hogy tartózkodjanak a valótlanságok állításától.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.