OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. január 3., szerda 20:31

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Thomas S. Monson, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 16. elnöke magyar idő szerint szerda hajnalban, 90 éves korában elhunyt. Életével, melyet a családja, a nehézségek, a lehetőségek és a szolgálat töltött be, a személyes szolgálattétel példaértékű krisztusi örökségét hagyja hátra.

    Thomas S. Monson elnök, aki 1963 és 1985 között a Tizenkét Apostol Kvóruma tagjaként, 1985 és 2008 között az Első Elnökség tanácsosaként, 2008 februárjától pedig Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elnökeként szolgált, amerikai idő szerint 2018. január 2-án este, családja körében elhunyt.

Az egyház 16 millió tagja által világszerte prófétaként tisztelt egyházi vezető egész életében – beleértve az Első Elnökség tagjaként kiváltképp felelősségteljes feladatkörben eltöltött három évtizedet is – óriási jelentőséget tulajdonított a személyes kapcsolatoknak.

Vezetését az egész világ felé fordulás fémjelezte a technikai és szervezeti újítások sokasága révén, miközben szolgálattétele a világalakító események és a kimerítő igazgatási kötelezettségek közepette is a Szentlélek késztetéseire és az egyén felkarolására összpontosított.

Apostoli elhívása előtt Monson elnök szolgált a haditengerészetnél, majd nyomdai szakemberként és a sajtó munkatársaként dolgozott.

Apostolként ő felelt a vasfüggöny mögött rekedt kelet-európai egyháztagokért, és mint az Első Elnökség tanácsosa 1989 októberében Magyarországra is ellátogatott.

Részletek: www.mormon-sajtoszoba.hu
    
     Kiadó: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.