OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 4., csütörtök 09:17

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 4., csütörtök (OS) -

    Az Együtt szolidáris a közszférabán sztrájkra készülő dolgozókkal
A tisztességes béralku megkötése nemcsak a közalkalmazottak, hanem az egész társadalom érdeke
A közszolgáltatások munkaerőhiány miatt romló színvonalát valamennyi magyar állampolgár a saját bőrén érzi. Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy ne csak papíron emelje a béreket, hanem biztosítsa az ehhez szükséges forrásokat is az önkormányzatok és állami intézmények számára.   
Sikertelen bértárgyalások után sztrájkot tervez januárra a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.
Az Együtt egyetért a közszférában dolgozók kiállásával. Az állami intézmények nagy részében ugyanis csak papíron történtek jelentős béremelések az elmúlt években, a valóságban számos területen nem vagy alig nőtt a dolgozók fizetése, és nem lesz ez máshogy 2018-ban sem. Eközben a munkaerőhiány miatt sokan egyre többet dolgoznak, egyre rosszabb körülmények között. Ezt minden állampolgár is a saját bőrén érzi a közszolgáltatások romló színvonalán keresztül. A legsúlyosabb pedig azok helyzete, akikből közalkalmazott helyett közfoglalkoztatottat csinált az Orbán-kormány: ők korábbi munkájukat ma már jóval a minimálbér alatti fizetésért, munkavállalói jogok nélkül, újkori rabszolgaként végzik.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.